Processen bag værkerne

En kreativ opvækst og to forældre med baggrund i det kunstneriske, har betydet at kunstneren bag Faun & Luna, Caterina Pantani er opvokset med en blyant i den ene hånd og en pensel i den anden. 

At tegne og fantasere er en del af DNA’et i familien, og igennem hele sin barn- og ungdom har Caterina skabt universer der var lette, drømmende, mystiske og eventyrlige.

Den kreative udtryksform har været et middel til at visualisere, reflektere over og forstå livet og dets finurligheder. Med interesse og sans for detalje skabes Faun & Lunas værker helt fra bunden, med mange lag og dybder.

Den indledende fase

Caterina arbejder stort set hele døgnet rundt, da alle kunstværker begynder som en spirende idé, der formes og raffineres i hendes sind i løbet af dagen. Det kan være en bestemt idé eller et tema, der skal udforskes, og som kræver omhyggelig planlægning og komposition, inden det fysiske kunstværk tager form.

Caterina finder inspiration i børnebøger, udforsker Pinterest og søger online efter andre kilder til inspiration. Efterfølgende skaber hun grove skitser som udgangspunkt for det endelige kunstværk.

Selve værket

Værket begynder sin rejse med en skitse, der overføres og forfiner sig på akvarelblokken. Her tager motivet form, tegnet i løshånd med en fin stiftblyant. Efterfølgende påbegyndes farvelægningen, hvor akvarelfarver spiller en nøglerolle. Disse farver påføres i flere lag, og processen kan nogle gange være nervepirrende, da korrektioner sjældent er mulige, når man arbejder med analoge medier og redskaber.

Når de mange lag akvarel er påført og synes at leve op til det ønskede udtryk, gennemarbejdes værket igen med både farveblyanter og blyant for at fremme detaljerne yderligere.

Hvert værk kræver adskillige timers arbejde, afhængigt af kompleksiteten og detaljegraden i det pågældende værk. Efter dette trin kommer den tekniske proces, hvor værket scannes, fritlægges og gøres klar til tryk. Ambitionen har siden begyndelsen været at skabe kunsttryk der visuelt er svære at adskille fra originalerne. En ambition som vi med stolthed har formået at leve op til.

Caterina Pantani som barn i hendes fars værksted i Italien

Materialer

Når det kommer til materialer, anvender vi nøje udvalgte papirer bestående af Fabriano og l’Aquarelle Canson Heritage, hotpressed 300 g/m2, grain satiné, hvilket er 100% bomuldspapir kendt for sin styrke og fremragende sugeevne. Papiret er grundet uden brug af animalske produkter, hvilket sikrer holdbarhed uden ophobning af pigmenter.

Samtlige akvarelfarver består af en nøje udvalgt palet, der kombinerer Schminke og Winsor & Newton farver. Schminke tilføjer intense og klare farver, mens Winsor & Newton giver en mere afdæmpet farvepalet.

Se værker