Der lægges sidste på Marley værket til WorldPride
Faun & Lunas kunstner er igang med udarbejdelsen af det der i dag er deres logo
De første spæde strøg på værker "Elliefant" er påbegyndt.

Processen bag værkerne

En kreativ opvækst og to forældre med baggrund i det kunstneriske, har betydet at Caterina er opvokset med en blyant i den ene hånd og en pensel i den anden.

At tegne og fantasere er en del af DNA’et i familien, og i gennem hele sin barn- og ungdom har Caterina skabt universer der var lette, drømmende, mystiske og anderledes.

Den kreative udtryksform har været et middel til at bearbejde, reflektere over og forstå livet og dets finurligheder. Med interesse og sans for detalje skabes Faun & Lunas værker helt fra bunden, med mange lag og dybder.

Den indledende fase

Caterina arbejder som udgangspunkt 24 timer i døgnet, da alle kunstværker starter med en spæd idé der finpudses og bearbejdes i tankerne i løbet af dagen. Det kan typisk være et givent tema, der ønskes belyset, som skal kompositioneres og planlægges inden det fysiske værk påbegyndes.

Børnebøger, Pinterest og inspirationskilder opsøges online, hvor et groft udkast i form af en skitse herefter udarbejdes.

Selve værket

Skitsen overføres og finpudses til akvarelblokken, hvor motivet tegnes i løshånd med en tynd stiftblyant. Arbejdet med farvelægning påbegyndes, hvor akvarel spiller en essentiel rolle i Faun & Lunas univers. Akvarelfarverne påføres lag for lag, hvilket somme tider er en nervepirrende proces, eftersom man sjældent kan fortryde når man arbejder med analoge redskaber.

Når de mange lag akvarel er påført og synes at leve op til det ønskede udtryk, gennemarbejdes værket igen med både farveblyanter og blyant for at fremme detaljerne yderligere.

Hvert værk tager adskillige timer at skabe, afhængig af detaljegrad og inspiration. Herefter kommer den tekniske del, hvor hvert enkelt værk scannes, fritlægges og gøres klar til at blive trykt. Ambitionen har siden begyndelsen været at skabe kunsttryk der visuelt er svære at adskille fra originalerne. En ambition som vi med stolthed har formået at leve op til.

Caterina Pantani som barn i hendes fars værksted i Italien

Materialer

Se værker