Højtlæsning på scenen til Rainbow Children under WorldPride 2021. Her læser Faun & Luna højt fra Marleys første skoledag.

Eventyret

Hvilket eventyr har fulgt dig fra barnsben, gjort indtryk på dig og påvirket din måde at opfatte verden igennem opvæksten? Vi har alle fået fortalt eventyr og historier, da vi var børn, somme tider inden sengetid og andre gange i vuggestuen, børnehaven eller skolen. Måske var det bedstemor eller bedstefar, der fortalte eventyret, måske var det mor eller far. Fælles for eventyrene er, at de somme tider gør stort indtryk. Vi har måske hver især et helt særligt eventyr, der har været med til at forme os og vores opfattelse af verden.

Et eventyr er karakteriseret ved at indeholde forskellige elementer som alle går igen fra eventyr til eventyr. Alle skal kunne relatere til hovedpersonen. Hovedpersonen konfronteres ofte med dilemmaer og svære valg, som alle kan møde i hverdagen. Dilemmaerne kan være et symbol på det gode og det onde, men ofte vil der være nuancer der lægger op til refleksion og overvejelse. I eventyret indgår overnaturlige elementer og magi og slutteligt vil der indgå en lille morale som man med fordel kan tage med sig videre som læring for livet.

Ved scenen på BLOX i København under WorldPride 2021

Fortællinger i børnehøjde

Se værker